Blog 14

De dagen na de observatieperiode...

21-10-2016 09:59

Donderdag 20 oktober was ik nog erg moe. Ik moest echt bijkomen van de drukke dagen en alle emoties. Ik was ook weer wat benauwder. Wel heb ik goed mijn best gedaan met het drinken. Ik gebruikte zowel nystatine als lidocaïnegel en toen lukte het wel redelijk. De lidocaïnegel werkt verdovend en dat had ik toch nog over van mijn eerste ziekenhuisopname. Nu kon ik gelukkig weer wat meer drinken! Verder heb ik veel gerust en op de bank gelegen. 's Middags was ik nog even in slaap gevallen. Daarna soep gemaakt en opgegeten. Na het eten bedacht ik mij ineens dat ik de papieren van het UMC nog moest invullen. Ik moet namelijk in het ziekenhuis ingeschreven worden en ze vroegen met een ander papiertje toestemming van eerdere onderzoeken. Dat gauw ingevuld, maar ik kon hem niet meer op de bus doen, aangezien we geen postzegels hadden. Nou, ja, morgen maar doen. Aan een aantal vriendinnen van school had ik gevraagd wanneer we wat met zijn allen wat konden drinken. Eerder had ik het ook al gevraagd, maar toen was het lastig te plannen. Ook omdat ik ervanuit ging dat ik in november misschien al in het revalidatiecentrum zou zitten. Nu is dat dus niet het geval en dus hebben we 9 november afgesproken. Gezellig! In de avond nog naar het zwembad gegaan. Helaas wilde het niet echt en dus ging ik er alweer vrij snel uit. Ik had last van pijn op mijn borst. Direct na het zwemmen nog een keer mijn zuurstofgehalte gemeten en wederom was die laag (92%). Mijn hartslag was 165x/ minuut. Eenmaal thuis nog wat soep gegeten en daarna mijn tassen opgeruimd. Daarbij moest ik dus 2 trappen lopen en toen ik de zoldertrap weer af wilde, viel ik van de trap. Ik werd ineens niet lekker en hup, daar lag ik dan, onderaan de trap. Om 20.30 uur gingen we Expeditie Robinson kijken en om half 10 ging ik lekker naar bed. 

Op vrijdag was ik wel weer meer benauwd. Ik vernevelde en pufte wel, maar ik had niet echt het idee dat het veel deed. Ook vrijwel de gehele dag last gehad van pijn/ een drukkend gevoel op de borst. Ik maakte vandaag mijn "huiswerk;" ik had een opdracht van de psycholoog en de uroloog. Voor de uroloog moet ik bijhouden hoeveel residu ik heb oftewel hoeveel ml er na het plassen achterblijft in mijn blaas. Het eten en drinken gaat gelukkig steeds beter. Een boterham eten is nog wat moeizaam, maar het gaat al een stuk beter. Ook ziet mijn tong nu al minder geel! Hopelijk is de schimmelinfectie inderdaad het probleem geweest en heb ik daar straks geen omkijken meer naar. Rond 15 uur werd er gebeld door de afdeling van mijn moeder. Ze vroegen zich af waar mijn moeder bleef, aangezien ze een avonddienst had en er nog niet was. Mijn moeder wist echter niet beter dan dat ze vrij was. Ze was even de stad ingegaan, dus op een gegeven moment had ik haar aan de lijn en vertelde ik haar dat ze op haar werk verwacht werd. Toen ging zij gauw richting het ziekenhuis en ik pakte haar werkpasje. Jamilla schepte gauw haar eten, wat bij toeval al vroeg klaargemaakt was, in een bakje. Daarna met de auto naar het ziekenhuis gereden om het af te geven. Het huilen stond mijn moeder nader dan het lachen. Ook zag ze er erg moe uit. Ze was heel blij dat ik zo snel haar spullen bracht. Ik vond het alles behalve snel. Wat een trage slakken zaten er op de weg, zeg. (Of valt dat meer op als je een beetje haast hebt?) Toch vind ik het raar. Ze zou dan ook wel een heel raar rooster hebben; avond, vroeg, vroeg, avond en avond... Nou ja, we gaan het wel horen. Ik zag vandaag ook nog 2 regenbogen. Dat is lang geleden dat ik dat gezien heb! Ik vind het altijd een mooi gezicht. 

Jamilla ging weer autorijden en daarna zou ze afgezet worden bij het zwembad. Mijn moeder zou haar dan na de training weer ophalen, maar ja, dat ging dus niet door, dus moest ik haar ophalen. Mijn vader moest namelijk werken, dus die was zich aan het opknappen. Toen ik onderweg was, was het al behoorlijk donker. In de verte zag ik allemaal lichten; oranje, blauw, wit, rood enz. Toen ik wat dichterbij kwam, zag ik dat er een ongeluk gebeurd was. Er was een motorrijder uit de bocht gevlogen en tegen een tegemoetkomende auto geklapt. Precies in een bocht waar de straatlantaarns voor proef uitstaan om geld te besparen. Ik zou zeggen: Zet die verlichting weer aan! Er stond een agent om het verkeer te "regelen" alleen was het voor mij totaal niet duidelijk welke kant eerst mocht. De agent stond zo te zwaaien met zijn licht, haha. Nee, die moest het nog wel even leren. Op de terugweg kon ik meerijden met een aantal auto's, dus toen was er minder onduidelijkheid. Mijn moeder liet weten dat ze vandaag op het rooster stond en het weekend vrij is. Maandag en dinsdag heeft ze dan weer een late dienst. Apart, maar het zal wel. In de avond heb ik nog 2 nieuwe badpakken besteld (zie foto). Vooral die Amerikaanse vind ik gaaf! Ook heb ik samen met Jamilla naar The voice of Holland gekeken. 

Zaterdag 22 oktober voelde ik mij wel iets beter dan gisteren, maar nog steeds had ik last van pijn/ druk op mijn borst. In de ochtend geroosterd brood gegeten en in de middag pannenkoeken die Jamilla gebakken had. Ik had nog geboden op "een ontspannende wellness" in een beautysalon in Nieuwkoop. Daarbij krijg je een huidanalyse, een gezichtsbehandeling, een hoofdhuidmassage, een oorreflexmassage, hals-/gezicht-/ decolleté- en nekmassage, een handcrème en een advies voor thuis. Klinkt goed, ben benieuwd! Daarna mijn sporttas gepakt en nog even op de bank gelegen (en heel even in slaap gevallen). Daarna gingen Jamilla en ik richting Soest. Daar werd een kikkersprint wedstrijd gehouden en ik had mij daar alweer een tijd geleden voor ingeschreven. Ook nu vond ik het het belangrijkste om mee te doen. Een beetje afleiding opzoeken in deze toch wel onzekere tijd. Van tevoren nog in het zwembad vernevelt en bij de scheidsrechter aangegeven dat ik momenteel klachten heb en dat ik niet wist of ik op eigen kracht het water uit kon komen. Ik had immers pas sinds maandag voor het eerst een paar keer een 100m achter elkaar gezwommen, dus ik wist niet hoe het in wedstrijdverband zou gaan (al mag ik maar op 80% zwemmen). Ik zwom vandaag de 100m wisselslag, de 50m vrije slag en 100m rugslag. Ook nu ging ik er zonder verwachtingen in. De 100m wisselslag ging de eerste 50m (vlinder en rug) heel lekker, maar daarna verzuurde ik als een malle en kwam ik bijna niet meer vooruit. Ik kwam nog net het water uit, maar daarna enorm duizelig en een hele snelle hartslag. De 50m vrije slag viel mij alles mee. Het voelde best wel krachtig en na 40m verzuurde ik pas, dus toen was ik er toch al bijna. Het scheelde nog geen 2 seconden met mijn beste tijd. De 100m rugslag was echt een brug te ver; na 75m kwam "de man met de hamer" langs, waardoor ik de laatste baan aan het uitzwemmen was. Ik vond het mijn eer te naar om te stoppen, dus zwom ik mijn laatste baan heel rustig. Ook nu ging de eerste 50m heel lekker, maar daarna... Toen ik aantikte, kon ik niet meer. Ik voelde mij niet goed en moest het water uitgeholpen worden. Mijn zuurstofgehalte was ook vrij laag, dus dat verklaarde het wel... Ach, ik vond het leuk en vooral gezellig! Ik was in ieder geval trots op mezelf dat ik het gedaan had en toch alles uitgezwommen heb. De tijden en snelheid komen (ooit) wel weer! 

Na afloop van de wedstrijd gingen we nog op de foto, zodat er een stukje in de krant kan komen. Na de wedstrijd reden we in Houten nog even langs de Mac Donalds, omdat Jamilla veel trek had. Ik kreeg een ijshoorntje van haar. Thuis lekker tomatensoep met brood gegeten. 

Vandaag weer een terugslag van gisteren, denk ik. Het eten en drinken gaat bijna helemaal weer goed. Brood met pindakaas of aardappelen lukt/ lukken nog moeizaam, maar verder gaat het vrij goed! Gelukkig maar. Mijn tong is ook bijna het gele beslag kwijt, dus ook dat is een goed teken. In de ochtend op mijn gemak een uitgebreid bad genomen. Verder lekker rustig aangedaan en aan het einde van de middag ben ik samen met mijn moeder naar de zonnestudio in Woerden gegaan. Ze hadden nu weer een actie dat je voor €5 onder de zonnebank kon, dus ja, dan gaan we er maar even van genieten, he?! Het plat liggen en de warmte kostte behoorlijk wat moeite, maar gelukkig kan je een ventilator en watersproeiers aanzetten. Dat scheelde wel een stuk! Het was wel even lekker, want ik heb de zon amper meegemaakt dit jaar, doordat ik ziek was (en ben). We gingen ook nog even wat drinken op een terrasje in de stad. Het was best mooi weer vandaag. Eerst zaten we buiten, maar al snel kwam de rooklucht onze kant op, dus toen zijn we (gedwongen) naar binnen verkast. In de avond at ik kip, rijst en appelmoes. De rest at hetzelfde, maar dan mét ananas en satésaus, maar dat vind ik niet lekker, haha. 's Avonds een tijdje met een vriendin (Shayna) gesproken via WhatsApp. We hebben afgesproken om volgende week zaterdag uiteten te gaan in Waddinxveen bij een All You Can Eat restaurant. Ik heb er nu al zin in! Ook heb ik nog naar de formule 1 gekeken, waar Max Verstappen helaas met autopech uitviel... 

Op maandag 24 oktober ook rustig aangedaan, hoewel ik mij vrij goed voelde. Samen met mijn vader nog even naar de supermarkt op het dorp gegaan en in de middag een paar spelletjes gespeeld. Met Yahtzee net aan verloren. Het was 1504 tegenover 1552. Daarna triominos gespeeld. De huisarts zou vandaag gaan overleggen met mijn longarts, maar ik heb er nog niets van terug gehoord...

Dinsdagochtend voelde ik mij alles behalve fit. Ik heb weer last van mijn keel, holtes en oren. Ook heb ik al enkele dagen hoofdpijn. Als dat nu maar niet door zet... In de middag ging ik met mijn oma naar Maarssen. Daar een broodje gegeten en wat gedronken bij de Hema en later bij een ander restaurantje nog wat gedronken. Ook gingen we een paar winkeltjes in, maar algauw werd het me toch teveel. Eenmaal thuis aangekomen, ben ik toch nog even op bed gaan liggen en toen viel ik zelfs weer in slaap. Mijn vader had mijn pizza al in de oven gelegd, dus kon ik daarna lekker eten. Ook ben ik nog even naar het zwembad gegaan. Dit keer had ik mezelf voorgenomen om heel langzaam te zwemmen en dat ging beter. Toen ik weer ging versnellen, ging het gelijk niet meer en ben ik er maar weer uitgegaan. Daarna nog spullen bij mijn zus haar stageschool afgezet en wat leuke (gezelschaps)spelletjes opgehaald. Ook nog even bij de "Nacht van Woerden" gekeken, maar dat vond ik niet heel spectaculair. Met mijn zus een patatje gedeeld en wat gedronken en toen weer naar huis gegaan. 

Fotogalerij: Blog 14

Reageren op de blog

Blog 14

Foeke | 08-12-2016

Wat een leuke foto's en een mooi blog

Nieuw bericht