Blog 6

Ziek en nieuws over het revalidatietraject

01-09-2016 16:00

Augustus is alweer bijna om, wat betekent dat ik inmiddels bijna 3 maanden ziek ben. Afgelopen nacht (29 op 30 augustus) heb ik nagenoeg niet geslapen, hooguit 1 uurtje. De rest van de nacht wakker gelegen. Ook was ik behoorlijk misselijk, waardoor ik moest overgeven. In de ochtend had ik eerst de poli longgeneeskunde weer gebeld. Het gaat inmiddels weer flink achteruit qua longen en het piepen wordt ook steeds erger. Daarbij heb ik nu ook nog een aantal andere klachten (hoofdpijn, misselijk, draaierig/ slap gevoel, continu verhoging, veel transpireren en zo kan ik nog wel even doorgaan). Gelukkig kan ik morgen al terecht bij de longarts. 

Daarna heb ik contact opgenomen met de Heideheuvel, aangezien ik nog niets gehoord had, maar al wel begin augustus aangemeld was... Ik heb nog geen vragenlijsten ontvangen en ook over de observatieperiode weet ik nog niets. Ik word hier nog over teruggebeld, dus voor nu nog steeds afwachten. Daarna was het tijd om naar de huisarts te gaan. De rest van de dag heb ik niets kunnen eten of drinken. Ook nog 2x gebraakt. Ik had 's middags nog een uurtje geslapen. Oh, wat voelde ik mij flink beroerd. In de middag werd ik teruggebeld door de Heideheuvel. De longarts van daar is momenteel in Zwitserland, maar hij wil eerst nog contact met mijn longarts (maar volgens mij was dat eerder al gedaan...). Nou ja, ik ga het wel horen. 

Na een korte nachtrust, moest ik de volgende morgen al vroeg naar mijn longarts. Mijn longen klonken nog steeds niet goed. Toch wilde mijn longarts nu geen prednison geven, omdat ik het al meerdere keren gehad heb en het niet echt het "wondermiddel" is momenteel. Wel gaat mijn longarts proberen contact op te nemen met de Heideheuvel om te kijken of er wat meer druk uitgeoefend kan worden en/ of het wat versneld kan worden. In de middag ben ik nog even langs mijn opa en oma gegaan. 

Woensdag 31 augustus werd ik door zowel mijn eigen longarts als door de Heideheuvel gebeld. Zoals het er nu naar uit ziet, val ik niet in de studiegroep en ga ik een poliklinische revalidatie volgen in de Heideheuvel in Hilversum. Dit zal inhouden dat ik doordeweeks in de Heideheuvel zal verblijven en in de weekenden (indien ik goed genoeg ben) naar huis ga. Het duurde allemaal wat langer, omdat er veel overlegd is wat voor mij de beste plek zal zijn; Hilversum of Zwitserland. Uiteindelijk is besloten om mij te laten revalideren in Hilversum, omdat ik dan sneller kan beginnen, het een lange tijd duurt voordat de verzekering toestemming geeft voor het revalidatietraject en ik anders mijn familie maanden niet zie. Daarbij heb ik nog niet eerder gerevalideerd in een astmacentrum, wat wel een "eis" is. Wel kan het zo zijn dat er tijdens mijn observatieperiode in de Heideheuvel alsnog besloten wordt om mij naar Davos te sturen, maar daar zal door de longarts goed naar gekeken worden aan de hand van de onderzoeken en gesprekken. Voor nu ga ik er maar vanuit dat het "gewoon" de Heideheuvel wordt.

Deze week of begin volgende week krijg ik vragenlijsten opgestuurd die ik moet invullen en terug moet sturen. Als de vragenlijsten weer bij de Heideheuvel binnen zijn, kan er vrij snel een afspraak gemaakt worden voor de observatieperiode van 2 tot 4 dagen. Ik ben benieuwd! Fijn dat ik weet dat het nu in gang gezet wordt. Stiekem hoop ik dat het niet precies in de week van 12 en 13 september valt, aangezien ik dan een aantal cardiologische afspraken gepland heb staan, vanwege ritmestoornissen/ ECG- afwijkingen tijdens de opname. Ik merk regelmatig dat mijn hartslag hoog is en/of overal in het lichaam te voelen is. Het zou wel fijn zijn als ik dan in ieder geval de onderzoeken gehad heb, voordat ik ga revalideren. 

Vlak na de 2 telefoongesprekken werd ik nogmaals gebeld. Hmm, wie kon dat zijn? Het was de longpoli dat mijn afspraken van maandag komen te vervallen. Ik had aanstaande maandag een longfunctie staan en een gesprek bij mijn longarts, maar in de Heideheuvel moet ik dat nog genoeg doen, dus dan heeft het nu ook niet zoveel zin om het door te laten gaan. 

Wat ik wel lastig vond, was dat mijn klasgenootjes vandaag hun eerste schooldag hadden op de nieuwe locatie (3e sinds de start van de opleiding). Wat zou ik graag de lessen willen volgen en over 2 weken naar mijn nieuwe afdeling willen gaan! Ik weet dat het niet anders kan, maar juist op zo'n dag als vandaag baal je er wel van... Ik zou nog maar 1 jaartje moeten en dan zou ik, als het goed is, een gediplomeerde verpleegkundige zijn. Dat is en was wel het doel dat ik al van jongs af aan voor ogen heb. 

De rest van de dag heb ik heel rustig aangedaan, want de weinige nachtrust van de afgelopen dagen eiste vandaag zijn tol. Ook moest ik wel een beetje uitrusten, omdat ik in de avond met Shayna naar de bioscoop zou gaan en ik anders niets meer waard ben. We gingen naar de film "mechanic resurrection." Het was heel gezellig! (Zie foto's). 

Donderdag 1 september was de enige doordeweekse dag dat ik vrij was qua afspraken en verplichtingen. Even van genieten, haha. Ik had weinig puf om iets te gaan doen, dus bleef ik lekker thuis. Een beetje uitrusten van de afgelopen dagen. Ik was een beetje aan het bankhangen en voordat ik het wist, lag ik alweer in dromenland. In de avond ben ik samen met mijn vader, onverwachts, naar het Wokpaleis in Harmelen gegaan. Heerlijk gegeten! Na het eten nog een rondje door de mooie weilanden/ natuur gereden. We reden o.a. door Harmelen - Kockengen - Wilnis - Mijdrecht - De Hoef - Nieuwkoop - Woerdense verlaat - Kanis. Net toen ik mijn bed in wilde stappen, zat er een leuke vriend op mij te wachten... Jakkes! Zo'n hele grote spin... 

De dag erna had ik 's morgens een gesprek met de psycholoog. Daarna ben ik nog even langs de kapper gegaan. Mijn haar was alweer behoorlijk gegroeid. Ook nu is er weer veel afgegaan. Hierna was ik weer erg moe, waardoor ik op de bank in slaap viel. In de avond nog even naar het zwembad gegaan om een beetje te poedelen/ wat baantjes te zwemmen (met héél veel rust tussendoor). 50m achter elkaar is al ver, terwijl ik normaal 1675m in een half uur achter elkaar kan. Nu heb ik het zo'n 40 minuten volgehouden en (slechts) 650m gezwommen. Wel even gezellig gekletst met Shayna en Anna. 

Op zaterdag 3 september ben ik met Shayna naar Rotterdam Alexandrium gegaan. Ik had nog wat sportkleding nodig; zeker als ik straks begin aan het revalidatietraject... Helaas heb ik dat niet zo goed kunnen vinden, maar wel 1 sportshirtje gevonden en een sport BH gekocht. Verder nog 2 truitjes, bidons, sokken en een mooie winterjas gekocht. Ik had van tevoren niet bedacht om een winterjas te kopen, maar hij was te leuk om te laten hangen. Ook gezellig geluncht bij de Hema. Toen Shayna nog wat winkeltjes wilde bekijken, ging ik halverwege zitten op een bankje/ stoeltje. Al vrij snel weer richting huis gegaan, aangezien het toch wel erg vermoeiend was en ik benauwd werd. Het is wel jammer dat je de tijd zo goed moet plannen, aangezien ik ongeveer 4 -5 uurtjes zonder de verneveling kan. Daarbij speelt wel of geen inspanning ook een rol. Het is dus keuzes maken welke winkel je wel in gaat en welke niet, want allemaal lukt niet. Nu ben ik 5 winkels ingeweest... Het is de moeite, haha. Wederom ben ik thuis op de bank in slaap gevallen, nadat ik vernevelt had. Ik heb wel genoten van vandaag!  

Op zondag had ik een rustdaagje. Ook nu moest ik weer bijkomen van gisteren. Ik heb veel op de bank gehangen en televisie gekeken. Eigenlijk wilde ik weer eens wat gaan tekenen, maar ik heb niet eens de puf om de spullen te pakken. Jamilla moest nog wat printen op haar stageschool, omdat ze dat nodig heeft voor de lessen van maandag of dinsdag, maar onze cartridges waren op. Daarom heb ik haar maar even een lift gegeven met de auto, aangezien het ook nog eens slecht weer was. Nu heb ik in ieder geval wel haar klaslokaal en school gezien. Iets wat ik al een tijdje beloofd had en beloftes zijn er om je aan te houden. Daarna nog een ijsje gegeten. 

Fotogalerij: Blog 6

Reageren op de blog

Blog6

Foeke | 08-12-2016

Leuk dat je ondanks alles leuke dingen deee

Nieuw bericht